Tabiat memakan makanan segera di kalangan

A beautiful art, a sumptuous gift from our GOD.

Tabiat memakan makanan segera di kalangan

No Comments Kezaliman yg dilakukan oleh rejim Bashar semakin menjadi2.

Tabiat memakan makanan segera di kalangan

Kanak-kanak dibunuh, dan dapat disimpulkan ada dalam kalangan mangsa2 ni ditembak di mulut dalam jarak yg dekat. Mereka, Bashar adalah syaitan bertopeng manusia. Lebih hina apabila penyokongnya menyembah bashar. Kita lihat saja haiwan2 ini.

Tabiat memakan makanan segera di kalangan

Selepas Hitler membunuh lebih enam juta Yahudi semasa Perang Dunia Kedua, diktator Pol Pot membunuh tidak kurang dua juta orang awam, tentera Amerika Syarikat AS membunuh orang awam di My Lai Vietnam tahunpembersihan etnik yang mengorbankan lebih dua juta umat Islam di Bosnia tahun serta tentera marin AS membunuh 24 orang awam di Haditha, Iraq tahunbanyak penganalisis sosial menganggap tidak berlaku lagi perbuatan kejam itu kerana manusia semakin bertamadun.

Tetapi tragedi pembunuhan beramai-ramai terhadap orang awam yang tidak berdosa berulang lagi. Kini perbuatan yang tidak bertamadun itu berlaku lagi dan yang malangnya ia berlaku di sebuah negara Islam. Di Syria, tentera yang setia kepada diktator Presiden Bashar al Assad sudah membunuh hampir orang awam.

Pada minggu lalu tentera kerajaan menyerang sebuah kampung dan membunuh lebih orang awam, sementara Rabu lalu pula 78 orang menjadi mangsa pembunuhan beramai-ramai. Dalam tragedi My Lai yang berlaku pada 16 Mac itu tidak didedahkan hasil siasatannya kepada umum.

Kes ini ditutup oleh AS sehinggalah dibongkar oleh wartawan penyiasatan akhbar Independent, Seymour Hersh pada 12 November Dunia wajar berterima kasih kepada wartawan. Selepas pendedahan eksklusif dalam Independent, pada 20 November tahun yang sama majalah Time, Life dan Newsweek membuat laporan khas sementara stesen televisyen CBS juga membuat temu bual-temu bual eksklusif yang akhirnya menggoncang kedudukan Presiden Richard Nixon, Penasihat Keselamatan Henry Kissinger serta Setiausaha Pertahanan Melvin Laird.

Tetapi di Syria, pembunuhan beramai-ramai dilakukan secara terbuka dan tidak disorok daripada pengetahuan media. Bagaimanapun Bashar tetap berdolak-dalik dan menuduh ia dilakukan oleh puak pelampau dan bukannya tentera yang setia kepadanya.

DOCTOR GELIGAThe Ideas Hut

Beberapa saksi mengatakan pembunuhan itu dilakukan oleh tentera kerajaan. Malah banyak gambar mangsa disiarkan di media termasuklah kanak-kanak yang pecah tempurung kepala mereka dibedil tentera yang setia kepada diktator Bashar.

Kalau Nixon takut dengan tragedi My Lai yang boleh menumbangkannya, Bashar pula seolah-olah tidak gentar dengan tindakannya membunuh orang awam termasuk kanak-kanak.

Dia cuma menafikan terlibat dalam pembunuhan itu, tidak lebih daripada itu. Bashar masih yakin dia begitu kuat untuk menghapuskan pihak pembangkang dengan melancarkan perang ke atas mereka.

Campur tangan Pembunuhan beramai-ramai ini adalah bermulanya detik kejatuhan Bashar. Walaupun sebelum ini rakyat bangkit menuntut reformasi politik di Syria tetapi kuasa luar tidak ada alasan lebih kukuh untuk mencampuri hal ehwal dalaman Syria.

Tetapi isu yang kontroversi seperti pembunuhan beramai-ramai ini, kuasa luar ada alasan untuk mempercepat keruntuhan negara Islam ini. Krisis di Syria bermula selepas beberapa negara Arab seperti Tunisia, Mesir dan Libya hancur akibat kebangkitan rakyat menumbangkan diktator.

Ini sebenarnya bukanlah kebangkitan rakyat semata-mata tetapi campur tangan pihak luar yang mahu meruntuhkan negara-negara berkenaan. Pihak luar memainkan peranan di sebalik tuntutan keadilan sosial dan demokrasi dalam politik yang akhirnya mengundang campur tangan secara rasmi daripada NATO dan PBB menerusi Majlis Keselamatan.

Kebangkitan yang dikatakan dicetuskan oleh rakyat yang dahagakan reformasi politik ini merebak ke Syria tahun lalu selepas mendapat semangat daripada kejayaan rakyat menumbangkan diktator Hosni Mubarak di Mesir dan Muammar Gaddafi di Libya. Hakikatnya bukanlah musim bunga tetapi gelora politik yang tiada berhujung bertapak di negara-negara berkenaan.

Kini Syria menjadi salah satu daripadanya. Bashar yang menggantikan ayahnya Hafez al Assad pada sebagai Presiden Syria. Dia meneruskan pemerintahan diktator di negara yang menjadi butang penting kepada dunia Arab terutama Turki, Lebanon dan Israel. Pada masa yang sama Syria mempunyai hubungan rapat dengan Rusia yang menjadi kebimbangan AS untuk menstrukturkan politik di Asia Barat.

Pembunuhan beramai-ramai yang dilakukan Bashar terhadap rakyatnya yang mahukan reformasi politik telah mengundang campur tangan kuasa asing dalam negaranya. Tindakan ini tidak menguntungkan sesiapa waima Bashar sendiri kerana kuasa asing akan menggunakan alasan ini untuk mencampuri hal ehwal dalam negara Syria.Sesetengah orang mengamalkan tabiat makanan yang 92 seseorang C.

Langkah Membendung Penularan Penyakit Di Kalangan Pekerja Asing: Skema: 2 + 1 + 1 Isi Huraian Bahasa 4 8 (4x2) 1 2 Rumusan - Memakan makanan yang direbus atau dikukus. Kurangkan makanan berminyak. Amalkan aktiviti senaman secara berkala.

Bersenam dapat menyihatkan badan. Id Rasael Llhojaj - Ebook download as Word Doc .doc), PDF File .pdf), Text File .txt) or read book online.

What a very scary phenomenon occur in this world, but this adverse phenomenon has swept Malaysia, I mean the phenomenon of illegal abortion. I'm sorry if I say that the habit of illegal abortion in Malaysia started from the West and influenced to teenagers in this country. Tiap hari persajian makanan yang dipersembahkan dibagi-bagi, Agar para wanita, menteri, pendeta dapat makanan sekenyangnya, Tidak terlangkahi para kesatria, arya dan para abdi di pura, Tak putusnya makanan sedap nyaman diedarkan kepada bala tentara.

Di kota Makkah sendiri, `Umar mengangkat Yazid bin ‘Abdullah bin Qusait untuk mengajar AI-Qur'an di kalangan orang Badui, dan melantik Abu Sufyan sebagai pengawas untuk suku mereka, agar mengetahui sejauh mana kemampuan belajar mereka. Semasa berada di kalangan orang ramai, baginda kelihatan lebih tinggi daripada mereka * Sekalipun baginda miskin dan lapar tapi tubuhnya lebih gagah dan sihat daripada orang yang cukup arteensevilla.com tidak pernah melihat seorang lelaki yang lebih gagah dan berani daripada Rasulullah saw.

LIFE IS ABOUT SHARING: